Seminardetails



Shiatsu 8 inkl. Kochen

English Text

Kurs Nr.: 18102080
Beginn: 10.03.18 - 18:00 Uhr
Ende: 18.03.18 - 09:00 Uhr
Dozenten: Andreas Bossert
Wilfried Rappenecker
Veranstaltungsort: Kiental
   
Beschreibung: Stufe 8 - Spuren des Ki - meridianfreies Shiatsu

Kursinhalte

Im Mittelpunkt dieses Kurses steht das meridianfreie Shiatsu, welches ein weiteres zentrales Element unseres Shiatsu darstellt. In der Arbeit ohne das Netz der Meridiane wird die Orientierung im energetischen Körperraum des Klienten wichtig. Die Techniken des Lokalen Shiatsu werden wesentlich erweitert, das Verständnis von Kyo und Jitsu wird vertieft, und Sie lernen, Shiatsu entlang dieser Muster von Kyo und Jitsu zu geben. Die Arbeit mit Verbindungen im energetischen Raum wird thematisiert; das Verständnis von Shiatsu als Unterstützung und Begleitung von Prozessen wird vertieft. An einem Praktikumstag behandeln die TeilnehmerInnen betreut durch ihre LehrerInnen 4 KlientInnen von außerhalb. Es werden traditionelle Hausmittel zur Linderung einer Vielzahl von Beschwerden vermittelt.

Kursziele

Am Ende dieses Kurses werden Sie:
  • über die nötigen technischen Instrumente zur Behandlung lokaler Beschwerden verfügen
  • meridianfrei mit auffälligen Mustern im Körperraum des Klienten arbeiten
  • Kyo- oder Jitsu-Linien (und anderen Linien) im Körper des Klienten folgen
  • Resonanzbereiche finden und mit ihnen arbeiten
  • mit leichter Hand und leichtem Geist Verbindungen im Körper entstehen lassen
  • ein tieferes Verständnis dafür haben, wie Sie mit Kochen welche Wirkungen erzielen können und praktische Beispiele für den Zusammenhang zwischen Kochen und Gesundheit kennengelernt haben

Zielgruppe

Teilnehmer der Shiatsu Ausbildung der ISS Kiental oder anderer Ausbildungsinstitute.

Voraussetzungen

Besuch der Stufen 1-7 an der ISS Kiental oder äquivalente Kurse an anderen Ausbildungsinstituten.

Bemerkung

65 Stunden Ausbildung, EMR/ASCA konform

Weitere Informationen

Zwischen der Stufe 8 und 9 sind insgesamt mindestens 20 Behandlungen zu geben, die alle (mindestens 20) in Berichten festzuhalten sind. Es ist mindestens 1 Tutorium zu absolvieren.

Zwischen den Stufen 8 und 10 ist die erste Fallstudie zu schreiben. Diese Fallstudie wird ebenso wie die Fallstudien nach der Stufe 10 durch eine/n der LehrerInnen der ISS Kiental supervidiert. Dies kann in Anwesenheit, aber auch per Email oder telefonisch geschehen. Dafür nehmen die Studenten ein Tutorium. Informationen zu den Fallstudien finden sich im Studentenhandbuch.

Kursleitung

Wilfried Rappenecker (D), geb. 1950, leitet die Schule für Shiatsu Hamburg und war bis April 2016 Leiter der Internationalen Shiatsu Schule Kiental. Er ist Mitbegründer der Gesellschaft für Shiatsu in Deutschland (GSD), sowie Autor, Hrg. bzw. Co-Autor von bisher 7 Fachbüchern zu Shiatsu. Als Arzt für Allgemeinmedizin arbeitet er überwiegend mit Shiatsu.

Andreas Bossert (CH) Kochen für Mensch + Welt - die kreative Naturküche. Aufgewachsen in der Nordschweiz am Rheinfall. Arbeit als Musiklehrer und Gitarrist in einer orientalischen Rockband. Mitbegründer und 5 Jahre Küchenchef des Kulturzentrum Kammgarn in Schaffhausen. Ausbildung als Koch auf der Basis der makrobiotischen Kochtechnik. Seit über 30 Jahren unterwegs im In- und Ausland als Mietkoch für Spezial-Events, Workshopleiter, Gastrokonzepte z.Z. Küchenleitung im Kientalerhof.

Persönliche Beratung

Bei Fragen stehen wir Ihnen gerne persönlich zur Verfügung!
Kontakt: Kontaktformular, Telefon: +41 33 676 26 76.
   
Kurskosten: CHF 1220.00 (exkl. Unterkunfts-, Verpflegungskosten und Kurtaxe)
Frühbucherpreis: CHF 1095.00 (exkl. Unterkunfts-, Verpflegungskosten und Kurtaxe). Der Frühbucherpreis ist nur anwendbar bei einer Anzahlung von 20% 14 Tage nach Anmeldung und Bezahlung der Restkosten bis spätestens 60 Tage vor Seminarbeginn, bitte beachten Sie hierzu die Ziff 8, 20 und 21 der AGB. Die unten aufgeführten Preise für Kost & Logis sind dabei um 5% ermässigt.
Preise für Übernachtung inkl. Vollpension für 8 TageCHF
1-Bettzimmer im Doppelzimmer Dusche / WC (limitiert)1240.00
1-Bettzimmer Dusche / WC (limitiert)1160.00
2-Bettzimmer Dusche / WC960.00
3-Bettzimmer Dusche / WC920.00
1-Bettzimmer im Doppelzimmer Etagendusche / WC (limitiert)1080.00
2-Bettzimmer Etagendusche / WC840.00
3-Bettzimmer Etagendusche / WC760.00
4-Bettzimmer Etagendusche / WC680.00
Benutzung Kientalerhof-Infrastruktur bei Unterkunft ausserhalb80.00
Kurtaxe: zzgl. Kurtaxe 3.00 CHF pro Übernachtung

Klicken Sie auf 'Anmelden' um sich für diesen Kurs anzumelden.



Shiatsu 8 incl. cooking class


Course No.: 18102080
Start: 10.03.2018 - 18:00
End: 18.03.2018 - 09:00
Teachers: Andreas Bossert
Wilfried Rappenecker
Venue: Kiental
   
Description: Level 8 - Traces of Ki - meridian free Shiatsu

Course content

The main focus of this course will be a meridian free Shiatsu, which is a central element of our Shiatsu at ISS Kiental. When working without the net of meridians, which usually helps us orientate ourselves, it becomes essential to find a new orientation in the energetic space of the body. New techniques of the local Shiatsu will be introduced, the understanding of kyo and jitsu are deepened and you learn to give Shiatsu along these kyo and jitsu patterns. Working with connections in the energetic space will be a topic, as well as the understanding of Shiatsu as supporting and accompanying psychological processes. There will be a practitioner day where participants under the guidance of the teachers will give four treatments to people from outside. You will also learn different home remedies and medicinal drinks for various issues in the cooking class day.

Course aim

At the end of this course you will:
  • know the necessary instruments to work with local issues
  • work meridian free with energetic patterns in the whole body space of the client
  • be able to follow kyo- or jitsu-lines (and other lines) in the body of the client
  • find resonance areas and work with them
  • allow connections develop in the body with light hands and a light mind
  • understand Shiatsu as supporting and accompanying psychological processes
  • have a deeper understanding about cooking and ist energetic influences and learn practical examples about the relation of health and cooking

Target group

Students of the shiatsu training of the ISS Kiental or other schools.

Requirements

Attendance in Level 1-7 at the ISS or equivalent courses at other institutes.

Remarks

65 hours of education, EMR/ASCA compliant

Further Information

Between Level 8 and 9 you have to give at least 20 treatments and document all 20 of them. In addition to this you need to attend at least one tutorial.

Between level 8 and 10 the first case study needs to be written. This case study as well as those written after level 10 will be supervised by one of the teacher of the ISS Kiental school. This can be face to face or via Email or phone. For this the students take a tutorial with a teacher. Information regarding case studies can be found in the students handbook.

Course Instructor

Wilfried Rappenecker (D), born 1950, head of the school for Shiatsu in Hamburg and till April 2016 head of the international shiatsu school Kiental. He is co-founder of the German Association of Shiatsu (GSD) as well as author, co-author and publisher of 7 internationally recognized books specialized on the topic of therapeutic Shiatsu. Being a medical doctor his preferred working method is mainly with Shiatsu.

Andreas Bossert (CH) Cooking for People and the World – the Creative Nature Kitchen
He grew up in the northern part of Switzerland by the Rhine Falls. Worked as a music teacher and as a guitarist in an oriental rock band. Co-founder and 5 years executive chef cook in the cultural center Kammgarn in Schaffhausen. Educated as a cook on the basis of macrobiotic cooking techniques. On the road since more than 30 years as Mietkoch (Cook for Rent) for special events, as a workshop teacher and creating gastronomical concepts in Switzerland as well as internationally. Currently management of the kitchen at Kientalerhof.

Personal consultation

For questions or further information please contact us! Contact form, Telefon: +41 33 676 26 76.
   
Tuition: CHF 1220.00 (excl. Full board, lodging and visitor's tax)
Early Bird Tuition: CHF 1095.00 (excl. Full board, lodging and visitor's tax). The early bird tuition is only granted after a advanced payment of 20% 14 days after the course registration and payment of the remaining fees 60 days before the course starts. See general terms and conditions (AGB) for details (no. 8, 20 and 21). For early bird registration the below prices for full board and lodging are reduced by 5%.
Prices for full board and lodging for 8 daysCHF
1-bed room in double room - shower / WC (limited)1240.00
1-bed room - shower / WC (limited)1160.00
2-bed-room - shower / WC960.00
3-bed-room - shower / WC920.00
1-bed room in double room - shower on the same floor / WC (limited)1080.00
2-bed room - shower on the same floor / WC840.00
3-bed room - shower on the same floor / WC760.00
4-bed room - shower on the same floor / WC680.00
Usage of Kientalerhof infrastructure if lodging outside Kientalerhof80.00
Visitor's tax: Additional visitor's tax of 3.00 CHF per night.

Click on 'Register' to register for the course directly.